top of page

Amit rólam tudni érdemes

Kamasz koromban érintett meg először az igazán mély beszélgetések szele. Ahogy hallgattam a másikat, mikor a bizalmába fogadott, igazi misztikus élmény volt. Villámcsapásként ért a felismerés, én ezt szeretném csinálni. Így kerültem egyből érettségi után az ELTE pszichológia szakára, és úgy gondoltam, innen már egyenes az út. Nem is tévedhettem volna nagyobbat. Bár öt évvel később lediplomáztam, hiába kerestem a helyem a választott szakmámban, egyre messzebb sodródtam attól, amire igazából vágytam. A felemelő élmény helyét egyre inkább átvette a statisztika, az adatok, a kell és a muszáj.

Aztán egy ponton úgy éreztem, hogy én ezt így nem akarom csinálni, nem fogok pszichológusként dolgozni. Évekkel később gyermekeim nevelése ébresztett rá, hogy mekkora önismereti út áll még előttem.

Ahogy ezen az úton haladtam, nem csupán valódi önmagamhoz, hanem az álmomhoz is közelebb kerültem. Újra átjárt a remény, hogy a pszichológiai tanácsadás lehet olyan, amilyennek egykor megálmodtam - őszinte, valódi, bensőséges találkozás.

 

Sokfelé jártam, sok mindent próbáltam, és mert a személyközpontú irányzat alapvetéseivel teljesen azonosulni tudtam, ismét tanulni kezdtem. Néhány évvel és sok - sok tapasztalattal később személyközpontú tanácsadó lettem. Valami azonban még mindig hiányzott.

Ekkor hozott össze a sors a Gestalttal. Bár erről a megközelítésről szinte még semmit sem tudtam, egyből éreztem, hogy ez az én utam. Mi sem jelzi jobban ezt, mint hogy belevágtam a régóta halogatott egyéni terápiába, és azóta is szinte folyamatosan dolgozom magamon. A kliens oldal megélése az egyéni önismeretem mellett szakmailag is nagyon hasznos tapasztalatokat hozott, amikhez munkám során rendszeresen visszanyúlok. 2021-ben sikeresen elvégeztem a négy éves Gestalt Terápia képzést.

A fejlődés azonban nem állhat meg, ezért továbbra is folyamatosan olvasok, tanulok, workshopkon veszek részt és, igyekszem minél komplexebb módon képzni magam, a meglevő tudásom elmélyíteni, és más megközelítsekkel kiegészíteni. Jelenleg (2021 óta) Somatic Experiencig®-et tanulok, amit a Gestalttal ötvözve még biztonságosabb teret tudok teremteni, és még komplexebb módon tudom támogatni a hozzám fordulókat.

Munkám során elengedhetetlen fontos, a megfelelő minőség, amihez rendszeresen szupervízor támogatását veszem igénybe.

Amikor a kliensekkel való munkára gondolok, ismét örömöt és lelkesedést érzek. Végre újra rátaláltam arra a bizonyos kamaszkori élményre, a valódi találkozás misztikumára, amelynek egykor nyomába eredtem.

DSC_7132.JPG
bottom of page