Amit rólam tudni érdemes

Kamasz koromban érintett meg először az igazán mély beszélgetések szele. Ahogy hallgattam a másikat, mikor a bizalmába fogadott, igazi misztikus élmény volt. Villámcsapásként ért a felismerés, én ezt szeretném csinálni. Így kerültem egyből érettségi után az ELTE pszichológia szakára, és úgy gondoltam, innen már egyenes az út. Nem is tévedhettem volna nagyobbat. Bár öt év múlva lediplomáztam, hiába kerestem az utam mindenféle területen, egyre messzebb sodródtam attól, amire igazából vágytam. A misztikus élmény helyét egyre inkább átvette a statisztika, adatok, a kell és a muszáj.

Aztán egy ponton úgy éreztem, hogy én ezt így nem akarom, nem fogok pszichológusként dolgozni. Évekkel később gyermekeim nevelése ébresztett rá, hogy mekkora önismereti út áll még előttem.

Ahogy ezen az úton haladtam, nem csupán valódi önmagamhoz, hanem az álmomhoz is közelebb kerültem. Újra átjárt a remény, hogy a pszichológiai tanácsadás lehet olyan, amilyennek anno megálmodtam - őszinte, valódi találkozás.

Sokfelé jártam, sok mindent próbáltam, és mert a személyközpontú irányzat alapvetéseivel teljesen azonosulni tudtam, ismét tanulni kezdtem. Néhány évvel és sok - sok tapasztalattal később személyközpontú tanácsadó lettem. Valami azonban még mindig hiányzott.

Ekkor hozott össze a sors a Gestalttal. Bár erről az irányzatról szinte még semmit sem tudtam, egyből éreztem, hogy ez az én utam. Jelenleg a Gestalt Terápia Képzés harmadéves hallgatója vagyok. Gestalt terapeuta gyakornokként, szupervízor támogatásával dolgozhatok.

 

Amikor arra gondolok, hogy másokat támogathatok, ismét örömöt és lelkesedést érzek. Végre újra rátaláltam arra a bizonyos kamaszkori élményre, amelynek egykor nyomába eredtem.

© 2019 by Peringer Szilvi - pszichológus, személyközpontú tanácsadó

  • Facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now